Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@01:03:53 GMT

ماجرای انتری که لوطیش مرده به چاپ ششم رسید

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۱۰۳۳۸

ماجرای انتری که لوطیش مرده به چاپ ششم رسید

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «انتری که لوطیش مرده بود» نوشته صادق چوبک همزمان ۱۴ تیر با سالروز تولد این‌نویسنده توسط انتشارات بدرقه جاویدان به چاپ ششم رسیده که مجموعه‌ای از بهترین داستان‌های صادق چوبک که از چهار مجموعه داستان او، به نام‌های خیمه‌شب‌بازی، انتری که لوطی‌اش مرده بود، روز اول قبر و مجموعه چراغ آخر به انتخاب کاوه گوهرین گلچین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چوبک متولد ۱۴ تیر ۱۲۹۵ و درگذشته به سال ۱۳۷۷ است.

معروف‌ترین داستان کوتاه چوبک، انتری که لوطی‌اش مرده بود است یکی از تمثیلی‌ترین داستان‌های کوتاه ایرانی است. چوبک در این کتاب ادبیاتی نزدیک به زبان مردم عادی دارد که در مورد سرگشتگی بعد از آزادی است. او در داستان‌های دیگر این مجموعه هم روایت سیه‌روزی طبقه فرودست جامعه را دارد. چوبک با قلم واقع‌گرای خود به صریح‌ترین شکل ممکن تصویری از انسان امروز را عرضه می‌کند. بیان واماندگی‌های انسانی، جزئی‌نگری‌ها، درون‌بینی‌ها و زخم واکردن عقده‌ها از دیگر خصوصیات داستان‌های این مجموعه هست.

این کتاب در چهار فصل شامل سه داستان و یک نمایشنامه به نام‌های: «چرا دریا توفانی شده بود»، «قفس» و «انتری که لوطی‌اش مرده بود» به همراه نمایش «توپ لاستیکی» است. معروف‌ترین قصه کتاب هم ماجرای انتری است که لوطیش مرده و او زنجیر خود را پاره کرده و از قید اسارت او آزاد شده‌است. اما این آزادی هیچ دردی از او دوا نمی‌کند. حیران و سرگردان به این سوی و آن سوی رو می‌آورد، هیچ راه نجاتی نمی‌یابد و سرانجام در همین سرگشتگی گم می‌شود. این ظاهر داستان است. اما ماهیتی تمثیلی دارد و اشاره‌ای است به سرنوشت انسان روشنفکری که زنجیر اسارت ایدئولوژی‌ها و سنت‌های اجتماعی را پاره کرده، از محدودیتی که آن‌ها برایش ایجاد کرده بودند آزاد شده، اما این آزادی بهره‌ای برایش ندارد و نمی‌تواند او را به راز هستی رهنمون شود. این داستان از نگاه این میمون و با نگاه توده‌ای و با زبان مردم طبیعی کوچه و بازار نوشته شده‌است.

در بخشی از داستان مورد اشاره می‌خوانیم؛

«مخمل از دست لوطیش دل پری داشت؛ زیرا هیچ کاری نبود که او بی تهدید آن را از مخمل بخواهد. جهان در آن وقت که از دست همکاران خرمگس های معرکه اش برزخ می‌شد، تلافیش را سر مخمل در می‌آورد و با خیزران و چک و لگد و زنجیر او را کتک می‌زد و هرچه ناسزا به دهنش می‌آمد، می‌گفت و مخمل هم فحش‌های لوطیش را می‌شناخت و آهنگ تهدید آمیز آنها به گوشش آشنا بود. از شنیدن ناسزاهای لوطیش این حالت به او دست می‌داد که باید بترسد و کاری که خواسته شده، زود انجام دهد و پایین پای لوطی گردنش را کج کند و با التماس و اطاعت به او نگاه کند تا کتک نخورد اما با همه اینها گاهی آتشی می‌شد و سر لج می‌رفت و بد لعابی می‌کرد و چنان زنجیر را از دست لوطیش می‌کشید که او را ناجار می‌کرد که شل بیاید و مدتی خواه ناخواه قربان صدقه‌اش برود و بادام و کشمش به نافش ببندد تا رام شود و او هم هر چند رام می‌شد، ولی گاهی سر به زنگاه که لوطی معرکه اش گرم می‌شد و زیاد ا زمخمل کار می‌کشید، او هم رکاب نمی‌داد و هرچه لوطی تو سرش می‌زد، بیشتر جری می شدو زیر بار نمی‌رفت و فرمان او را نمی‌برد.»

کتاب «انتری که لوطیش مرده بود» با شمارگان دو هزار نسخه در ۱۱۴ صفحه و با قیمت ۴۵ هزارتومان در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.

مدیر انتشارات بدرقه جاویدان، در گفتگو با مهر ضمن اشاره به این‌که ناشر کتاب‌های صادق چوبک است و تا پس از این حق تألیف تمامی آثار چوبک را در اختیار وی قرار می‌داده، گفت در حال حاضر نیز حق تألیف این آثار را در اختیار خانواده چوبک قرار می‌گیرد و نسبت به عملکرد سایر انتشارات‌ها مبنی بر چاپ و نشر آثار صادق چوبک گله‌مند است و مراحل قانونی را برای رسیدگی به این‌مساله طی خواهد کرد.

کد خبر 5530618 فاطمه میرزا جعفری

منبع: مهر

کلیدواژه: صادق چوبک کتاب و کتابخوانی معرفی کتاب کونیکو یامامورا معرفی کتاب تازه های نشر سبا بابایی دفاع مقدس کتاب و کتابخوانی دفاع مقدس جنگ تحمیلی انتشارات سوره مهر ترجمه حوزه هنری محمد مهدی اسماعیلی ادبیات کودک و نوجوان جهاد دانشگاهی صادق چوبک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۰۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پل آستر درگذشت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، پل آستر نویسنده مشهوری که ۳۴ عنوان کتاب در کارنامه دارد و تقریبا بیشترشان به فارسی ترجمه و منتشر شده‌اند، بر اثر ابتلا به سرطان در ۷۷ سالگی از دنیا رفت.

وی علاوه بر کتاب‌هایی چون «سه گانه نیویورک»، فیلمنامه نویس «دود» وین وانگ و کارگردان فیلم «لولو روی پل» بود.

آستر با انتشار اولین کتابش با عنوان «اختراع انزوا» با تحسین منتقدان روبه رو شد.

جایگاه او به عنوان یکی از برجسته‌ترین نویسندگان آمریکایی با مجموعه‌ای از سه داستان مرتبط با هم که به عنوان «سه‌گانه نیویورک» منتشر شد، تثبیت شد. این ۳ کتاب شامل «شهر شیشه ای» (۱۹۸۵)، «ارواح» (۱۹۸۶) و «اتاق قفل شده» (۱۹۸۶) هستند. کتاب‌های سه‌گانه برای پرداختن به پرسش‌های اگزیستانسیال، با موضوع رمان پلیسی بازی می‌کنند.

جویس کارول اوتس، رمان‌نویس، در سال ۲۰۱۰ نوشت، آستر برای «داستان‌های پست مدرنیستی بسیار شیک و معمایی‌اش که در آن راوی‌ها بندرت قابل اعتماد هستند و بستر داستان دایم در حال تغییر است، شناخته شد».

داستان های او اغلب با مضامین تصادف، شانس و سرنوشت بازی می کنند. بسیاری از قهرمانان او خود نویسنده هستند و مجموعه آثار او خودارجاعی است و شخصیت‌هایی از رمان‌های اولیه دوباره در رمان‌های بعدی ظاهر می‌شوند.

منتقد مایکل دیردا درباره آثار آستر می‌نویسد: از زمان «شهر شیشه‌ای»، اولین جلد از سه‌گانه‌اش در نیویورک، آستر سبکی شفاف و اعترافی را به کمال رساند، سپس از آن برای نشان دادن قهرمانان سرگردان در دنیایی به ظاهر آشنا استفاده کرد که به تدریج با تهدیدهای مبهم و توهم احتمالی، مملو از ناراحتی فزاینده می‌شوند.

آستر خالق ۱۸ رمان بود که از این میان چندین عنوان به فیلم تبدیل شده اند که «موسیقی شانس» از آن جمله است.

او بعدها خودش فیلمنامه‌هایی نوشت که با فیلمنامه «دود» (۱۹۹۵) با بازی هاروی کایتل، ویلیام هرت و جیانکارلو اسپوزیتو شروع شد. وی با این فیلمنامه جایزه معتبر ایندپندنت اسپرایت را برای بهترین فیلمنامه اول کسب کرد.

همکاری او با وانگ ادامه پیدا کرد و این دو به طور مشترک دنباله‌ای به نام «آبی در چهره» را کارگردانی کردند که دوباره کایتل و اسپوزیتو به همراه لو رید، میرا سوروینو و مدونا در آن بازی کردند. آستر در نوشتن فیلمنامه «مرکز جهان» اثر وانگ نیز نقش دارد.

سال ۱۹۹۸، آستر همراه کایتل، سوروینو و ریچارد ادسون فیلمنامه «لولو روی پل» را نوشت و کارگردانی کرد. او سال ۲۰۰۷ در فیلم «زندگی درونی مارتین فراست» با بازی دیوید تیولیس، ایرنه جاکوب و مایکل ایمپریولی بار دیگر همین وظیفه را انجام داد.

رمان «۴۳۲۱» آستر در سال ۲۰۱۷ در فهرست نهایی جایزه من بوکر قرار گرفت.

کد خبر 6093756

دیگر خبرها

  • ۲۰ فیلم ترسناک که بر اساس داستان واقعی ساخته شدند
  • غرق در نوستالژی؛ بهترین بازی‌های PlayStation 2
  • در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟
  • داستان نامگذاری خلیج فارس + فیلم
  • کتاب صوتی «داستان‌های پارسی» در یونان منتشر شد
  • داستان حذف معافیت مالیاتی باشگاه‌های ورزشی
  • مگر ما مرده باشیم که یکی از این خانواده به‌دست داعش شهید شوند
  • ۵ «آخرالزمان» تماشایی که در سال ۲۰۲۴ خواهیم دید!
  • پل آستر درگذشت
  • واکنش حاج قاسم سلیمانی به یک تصمیم در فصل پنجم سریال پایتخت : مگر ما مرده باشیم که خانواده ایرانی سالم به ایران برنگردد (فیلم)